Padale so "prekle", bila je poroka, bil je KBK 2015!

Če kdaj, se je to mokro soboto pokazal pravi karakter sodelujočih tekmovalcev in organizatorja, Športnega društva Marmor Hotavlje.

Nič kaj obetajoči zadnji dnevi pred letošnjim KBK, ki so od sodelovanja odvrnili marsikaterega ljubitelja hitrega koraka, so nakazovali, da bo tokratni dogodek nekaj posebnega. In res je bil. Organizatorji smo zadnje dneve bolj ali manj gledali v nebo, za nas je letošnja izkušnja sicer mokra, vendar pozitivna. Tudi iz takih situacij se da pridobivati izkušnje. Te pa vedno pridejo prav. Tekmovalci pa, v tednih pred tekmo pridno trenirali, se vmes, če je "kompjuter" ubogal, že pred-prijavili, v tednu prej pa morda že obžalovali slabo naloženo prijavnino. Vendar, kot že rečeno, volja dela pot. Tekači in pohodniki z dušo, s pravo mero zdrave trme, so dan namenili za KBK, za preizkus svojega karakterja, svoje vztrajnosti.

Glede na vremenske razmere je nekaj več kot stotero tekmovalcev zavidljiva udeležba. Kaj bi šele bilo, če bi bilo sončno vreme.

Težke razmere tako za tekmovalce kot organizatorja so slednjega napeljale do odločitve, da letos KBK izjemoma skrajša. Vrh Blegoša smo tako prepustili naravi, tekače pa nekaj pod vrhom preusmerili direktno do koče in potem naprej po prvotni trasi do cilja.

Tokrat, ob odsotnosti doslej edinega zmagovalca KBK-ja, Simona Aliča, je slavil že nekaj let eden boljših, še ne dvajsetletni Timotej BEČAN. Zmaga se je sicer nakazovala že v začetnih kilometrih, vendar jo je dokončno potrdil šele v spustu iz Leskovice proti Kopačnici. Za njim sta v cilj kmalu pritekla še Jure Kosmač in Simon Strnad. Med dekleti je drugo zmago na KBK-ju dosegla Mihaela TUŠAR, doslej prisotna na vseh tekmah pod Blegošem, pred Uršo Trobec in Marto Švegelj.

Na nebu torej sonca ni bilo, ga pa je bilo toliko več v srcih vseh prisotnih, tudi pri poročnem paru pri koči na Blegošu, na vmesni točki letošnjega tekaškega praznika, kateremu ste bili tekači-pohodniki KBK-ja svojevrstni svatje. Nismo-niste pa mogli "ukrasti neveste", smo-ste imeli preveč dela sami s seboj.

KBK je poleg sodelovanja v Pokalu Primorskih Gorskih Tekov tudi prvi v vrsti PUŠELJCA gorskih tekov. Da bo pušeljc popoln, ste vabljeni še na Ratitovec, GM4O in Črno prst. In čez nekaj tednov bo trasa KBK-ja del ultra maratonske gorsko tekaške preizkušnje - ULTRA PUŠELJC TRAILA. Ker nas "prekle" z neba očitno ne ustavijo, se ob letu spet vidimo! Če pa ste tudi kaj kolesarja-ke, ste v septembru vabljeni na Blegoš še iz druge perspektive, iz Hotavelj, takrat z gorskimi kolesi, letos že 17-ič!

Hvala vsem za pomoč, udeležbo in vztrajnost, hvala in pohvala LIPAN-u za okusen ričet, Nežkine krušne dobrote se pa tako ali tako same hvalijo!

ŠDMH

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com