Alič BLEGOŠA ne spusti iz rok

Simon ALIČ ostaja zmagovalec Blegoša. Tudi v tretji izvedbi gorskega teka (gor-dol) KBK (Kopačnica-Blegoš-Kopačnica) je prvi pritekel v cilj in še tretjič zapored postavil rekordni čas. Ta je sedaj neverjetnih 1:07:27. K novemu najboljšemu času je precej pripomogla letos še močnejša konkurenca najboljših slovenskih gorskih tekačev. V manj kot minuti za Aličem sta namreč v cilj pritekla zasledovalca, drugi Peter Lamovec in tretji Gašper Bregar, vsi trije pa hitreje kot Alič lani.

Med dekleti je Špela ZUPAN (1:26:46) uspela za seboj pustiti lansko zmagovalko Mihaelo Tušar in tretjo Marinko Lapanja.

V tretji izvedbi je organizatorju, Športnemu društvu Marmor Hotavlje, že uspelo povabiti čez sto ljubiteljev teka oz. hoje. 105 se jih je namreč podalo na pot proti še dva dni nazaj belemu Blegošu.

Kot se za poljance spodobi, so bili vsi gostje-tekmovalci deležni domačih dobrot, najboljši pa tudi nekaj najboljšega, kar lahko pride iz prave domače krušne peči. Tudi letos smo med zmagovalci po kategorijah razdelili domač kruh, potico in ocvirkovco.

Na pomoč nam je spet priskočila narava, ki je omogočila tekmovalcem, pohodnikom in organizatorju odkriti čare še ne povsem ozelenelega Blegoša. Marsikdo, če se mu ne bi mudilo v dolino, v cilj, bi z veseljem užil nekaj več trenutkov v takem okolju.

“Dan za spomine” je gotovo garant, da se bodo udeleženci letos še vračali v Poljansko dolino, že naslednji teden lahko na Visoški tek, lahko s kolesom na novo-odprti kolesarski krog, najkasneje pa spet ob letu, ponovno iz Kopačnice na Blegoš in nazaj.

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com