KBK TRAIL 2019 – ČISTA DESETKA

Tretjo majsko soboto (18.5.2019) ste bili del praznovanja ob 10-ti izvedbi KBK TRAILA v Kopačnici, ki ga za Vas tekače oz. pohodnike pripravljamo v Športnem društvu Marmor Hotavlje.

Upamo, da ste bili zadovoljni s svojim dosežkom, predvsem pa z nami, ki se z različnimi prireditvami že 25-let trudimo skrbeti za športno-rekreativni utrip v krajih pod Blegošem.

Letošnji KBKtrail je bil netipičen, aprilski lahko rečemo, čeprav smo lahko po koncu dogodka kar zadovoljni, da nam je vsaj sobotno dopoldne prizaneslo z dežjem. Res sicer, da ste imeli udeleženci ob prečenju vrha Blegoša najbrž kar nekaj težav z gosto meglo, je pa bil zato preostanek poti v takih razmerah, ko ni bilo vročine, bolj prijazen do Vas tekačev/pohodnikov.
Ravno zaradi pogojev na vrhu, ko je vlaga onemogočala beleženje časov, letos žal ne moremo posredovati vmesnih časov z vrha Blegoša, torej do vrha vzpona, za kar se Vam opravičujemo.

Sploh letos ste bili zmagovalci kar vsi, rekordno število Vas je sodelovalo, vseeno pa moramo izpostaviti, da sta oba absolutna zmagovalca prvič imela možnost izbirati med dobrotami krušne peči.
Ana Čufer in Mark Bogataj, predstavnika prihajajočih generacij, bosta gotovo še kdaj imela možnost okušati Nežkine dobrote.
Da ima KBK zveste udeležence, pa dokazuje kar pet tekačev in ena tekačica, ki so bili prisotni na vseh dosedanjih KBK izzivih. Tudi njih lahko najdete slikane v priložnostnem okvirju, na novih stopničkah organizatorja. Naš član-odbornik, maratonec Tone Kosmač, olimpijec iz Ria, sicer pa odličen unikatni mizar, je poskrbel, da se bodo zmagovalci lahko predstavili na novem podiumu.

Glede na letošnji slogan dogodka, jubileju v spomin "KBK - čista desetka", Vas, udeležence prireditve naprošamo za povratno informacijo, s čim se lahko KBKtrail v bodoče še izboljša. Prosimo Vas torej za Vaše vtise, pripombe, komentarje, veseli pa bomo tudi kakšne osebne zgodbe, ki je piko na i doživela na KBK-ju!

Se vidimo sredi maja 2020 na naslednjem KBKtrailu, lahko pa tudi na kateri od naših ostalih rekreativnih prireditev, ki sledijo v tem letu!
Ker ste primarno najbrž predvsem tekači, Vas v imenu soorganizatorjev PUŠELJCA gorskih tekov že v začetku junija vabimo na Ratitovec v Selški dolini, sredi junija na festival gorskega teka v PODBRDU in septembra za zaključek Pušeljca na Črno prst!

Hvala, da ste nam s svojo udeležbo, svojo zgodbo, pomagali izpeljati jubilejni KBK!

 

NOVA ZMAGOVALCA, REKORDNA UDELEŽBA, POLJUBI V CILJU - TAK JE BIL KBK TRAIL 2018

Generalka pred jubilejno 10-to izvedbo KBK-ja, ki nas čaka naslednje leto, ko praznuje tudi organizator, Športno društvo Marmor Hotavlje, je lepo uspela.
Že spremljanje predprijav, sploh v zadnjih tednih, nas je navdajalo z optimizmom, da bo letos prišlo do rekordnega odziva tekačev oz. pohodnikov. Ko je za KBK vikend pokazalo, da bo vreme stabilno, lepo, smo le še čakali na sobotno jutro, da vidimo, kdo od organizacijskega odbora bo letos dobil interno stavo, s katero si že nekaj let dvigujemo moralo pred našimi večjimi športnimi prireditvami. Nekaj dni pred prireditvijo namreč stavimo, koliko udeležencev bo sodelovalo.
Precej dolga vrsta (bilo vas je 181) pred prijavno službo nas je že malo skrbela, češ tekmovalci ne bodo imeli časa opraviti ustreznega ogrevanja. Pa se je tudi to pravočasno uredilo. Nam pa to dejstvo narekuje, da se glede na realno vedno večjo udeležbo (očitno se KBK-ja ne sme zamuditi) tudi mi prilagodimo z določenimi organizacijskimi prijemi, ki bodo naslednje leto gotovo primerno prilagojeni. Vse z namenom, da na dan prireditve uživamo tako udeleženci kot organizator. To pa je tudi naš glavni motiv pri organizaciji naših prireditev.

Letos je bil KBK drugič izveden v TRAIL obliki, daljši trasi kot pretekla leta, pa zato z nekaj manj najtežjih klancev.
Čeprav doseženi časi niso bili primarnega pomena, pa velja izpostaviti oba absolutna zmagovalca. Gašper Bregar (KGT Papež, 1:27:20), eden najboljših gorskih tekačev v Sloveniji in tudi novi rekorder KBK kroga ter Saša Pisk (ŠD Bibov, 1:56:15) sta novi imeni med zmagovalci KBK-ja. Gašperju je dolgo sledil na koncu drugouvrščeni Simon Alič, doslej najuspešnejši udeleženec, Saši pa tudi že zmagovalka Mihaela Tušar.
Zmagovalca in vsi ostali najboljši so namesto klasičnih medalj spet lahko izbirali med domačimi dobrotami iz krušne peči. Kot vidite, kar vztrajamo pri tem receptu nagrajevanja najboljših. Upamo, da najboljšim te dobrote teknejo, ostalim pa naj bodo v vzpodbudo.

V znamenju meseca maja, meseca ljubezni, smo tokrat pripravili izziv parom. Dva para, ki sta prišla skupaj v cilj, verjamemo da tudi skupaj po celotni trasi, in svoj prihod potrdila s poljubom, sta pred radovednim občinstvom izbrala vsak svojo stran kovanca. Ta je pokazal »cifro«, srečnejši par pa dobil možnost razvajanja v dvoje, tam nekje pod gorenjskimi vršaci.

Organizatorji se moramo letos prvič poleg standardne organizacijske ekipe posebej zahvaliti prijateljem iz Podbrda, ki so poskrbeli-e za okrepčevalnico pri koči na Blegošu in mladini iz Leskovice, ki je ob spremljavi harmonike vzpodbujala tekmovalce ob vzponu proti Blegošu in pri spustu nazaj v dolino, v Robidnici.
Omeniti je treba še dekleta iz Dolenjske, ki so v cilju pomagale tekmovalcem k hitrejši regeneraciji, predvsem pa predstavljale uravnoteženo prehrano in z njo povezan zdrav aktiven življenjski slog.
Hvala pa tudi vsem ljubiteljem KBK-ja, ki so delili svoje vtise, slike, video utrinke. Tudi tovrstni Vaši odzivi nam dajejo dodatno motivacijo, da vztrajamo naprej in skrbimo za športno-rekreativno dogajanje v Poljanski dolini!
Hvala za Vaš prispevek k letošnjemu KBK trailu, za Vaše osebne zgodbe, ki niso javno znane, so pa vseeno zanimive, pozitivne!
Vnaprej hvala tudi za morebitne povratne komentarje, za kakšen nasvet v smislu izboljšave prireditve!

KBK trail je že nekaj let v družbi Primorskih gorski tekov, zato vabljeni na katerega izmed njih v nadaljevanju sezone!
Prvi cvet Pušeljca gorskih tekov je odtrgan, čakamo na naslednje tri, že v začetku junija Ratitovec, pa kmalu zatem UPT-GM4O (Podbrdo) in za zaključek še Črna prst.

Upamo, da se spet vidimo naslednje leto in tako skupaj doživimo jubilejno izvedbo tekaškega praznika pod Blegošem! Že sedaj Vas prosimo za ideje, kakšen slogan uporabiti za spominski okvir, s katerim ste se tako pridno slikali!

 

KBK - TRAIL 2017: DARILO NARAVE

Vsaj dva razloga sta letos za tak naslov poročila o sobotnem tekaškem prazniku pod Blegošem. Že pregovorno, vsaj za nas domačine, prelep Blegoš v mesecu maju, ko zelena kar bruha na plano, ko moraš zjutraj, potem ko zagledaš Blegoš v prebujanju, ko se zadnje sence noči umikajo jutranjemu soncu, namesto v njegov objem, delovnim obveznostim naproti in upati, da bo prihajajoči vikend Blegoš prav tak.
Drugi razlog, tokrat morda še pomembnejši, pa je dejstvo, da je mati narava, potem, ko je že kar teden dni prej ravno za soboto napovedovala pravo močo, nekoliko upočasnila svoj ritem in nam naklonila res lepe pogoje za izpeljavo prireditve. Tako mi organizatorji, kot obiskovalci, predvsem pa tekači in pohodniki, smo z letošnjim razvojem vremenske situacije lahko več kot zadovoljni. Tisti popoldanski dež bomo pa najbrž hitro pozabili, morda nam je bilo zato v kozolcu, pod streho, stisnjenim, še toliko bolj lepo in sta nam ričet in kakšno pivo še bolj »zapasala«.
Že zaradi nepredvidljivosti organizacije prireditev v naravi, je vsak tovrstni dogodek zgodba zase, čeprav so včasih organizacijski prijemi že kar preveč rutinski.

Po sedmih izvedbah KBK-ja v klasični gor-dol varianti, iz Kopačnice direktno na vrh in potem prav tako nazaj, smo letos prvič zagrizli v novo zgodbo. Že mesece pred tokratnim druženjem v Kopačnici smo se spraševali, ali se bo ideja po spremembi prijela. 150 udeležencev tekačev-pohodnikov je dokaz, da KBK peljemo v pravo smer, po novem v KBKtrail različici. Nekaj kilometrov daljša trasa, pa zato manj najtežjih klancev, več ravninskih delov, več možnosti za »objem« Blegoša, to so značilnosti nove trase, ki bo z gotovostjo ostala v koledarju gorskih tekov tudi v bodoče.

Med zmagovalce Blegoša bomo ponovno vpisali ime Simon, le da to ne bo zmagovalec prvih petih tekov, pač pa nekdo, ki je v zadnjih letih na zmagovalnih stopničkah že imel možnost izbirati med, za KBK značilnimi medaljami v obliki dobrot iz krušne peči. Prav na KBK praznik novopečeni Abraham Simon Strnad je imel možnost, da se je skupaj z najboljšo med dekleti, Mojco Koligar, lahko v družbi znanega para iz TV ekranov, katerega del prihaja iz domačih Hotavelj, slikal v okvirju »KBK je zakon«. Oba zmagovalca sta krepko presegla pričakovanja po časovnih znamkah. Pri Simonu se je ura ustavila pri 1:34:03h, Mojca pa je ob prihodu v cilj videla rezultat 1:51:21h.

Ker s spremembo trase KBK-ja vedno večjo pozornost dajemo tudi povsem običajnim rekreativcem, ki jim je osnovni cilj zlasti doživetje, potrditev svojih pričakovanj, nenazadnje pa tudi gibanje v družbi pozitivnih so-trpinov, ki spoštujejo vsak rezultat, tudi nekoga, ki se z rekreacijo-tekom šele spoznava. Ni lepšega, kot v cilju videti sicer utrujen obraz, ki pa hkrati kaže znake optimizma, doseženega, napredka. Če je to okrepljeno še s podporo ljudi ob progi ali v cilju, je namen dosežen.

Prvi cvet Pušeljca gorskih tekov, KBK – trail, je za nami, sledijo še Ratitovec, GM4O in Črna prst, sezona Primorskih gorskih tekov pa je tudi že pošteno v svojem ritmu.

Organizator, torej Športno društvo Marmor Hotavlje, pa že »grize« naprej. Že čez dober teden Vas/nas čaka ŠPORTNI DAN NA HOTAVLJAH, ki bo v znamenju otroških tekov, dobrodelnega teka-hoje in različnih športnih aktivnosti. V so-organizaciji z ostalimi društvi v Poljanski dolini bomo spet kolesarili po POLANSKIH PUKLIH, se septembra spet podali na Blegoš, le da takrat s kolesi. Za kolesarje pripravljamo na Blegošu že v kratkem nov izziv. Več o tem pa seveda na www.sdmh.si.

Upamo, da ste bili z letošnjo izvedbo KBK – traila zadovoljni in da ste si naslednji maj, če ne že prej, že rezervirali za obisk krajev pod Blegošem!

Niko Stržinar, ŠDMH

Padale so "prekle", bila je poroka, bil je KBK 2015!

Če kdaj, se je to mokro soboto pokazal pravi karakter sodelujočih tekmovalcev in organizatorja, Športnega društva Marmor Hotavlje.

Nič kaj obetajoči zadnji dnevi pred letošnjim KBK, ki so od sodelovanja odvrnili marsikaterega ljubitelja hitrega koraka, so nakazovali, da bo tokratni dogodek nekaj posebnega. In res je bil. Organizatorji smo zadnje dneve bolj ali manj gledali v nebo, za nas je letošnja izkušnja sicer mokra, vendar pozitivna. Tudi iz takih situacij se da pridobivati izkušnje. Te pa vedno pridejo prav. Tekmovalci pa, v tednih pred tekmo pridno trenirali, se vmes, če je "kompjuter" ubogal, že pred-prijavili, v tednu prej pa morda že obžalovali slabo naloženo prijavnino. Vendar, kot že rečeno, volja dela pot. Tekači in pohodniki z dušo, s pravo mero zdrave trme, so dan namenili za KBK, za preizkus svojega karakterja, svoje vztrajnosti.

Glede na vremenske razmere je nekaj več kot stotero tekmovalcev zavidljiva udeležba. Kaj bi šele bilo, če bi bilo sončno vreme.

Težke razmere tako za tekmovalce kot organizatorja so slednjega napeljale do odločitve, da letos KBK izjemoma skrajša. Vrh Blegoša smo tako prepustili naravi, tekače pa nekaj pod vrhom preusmerili direktno do koče in potem naprej po prvotni trasi do cilja.

Tokrat, ob odsotnosti doslej edinega zmagovalca KBK-ja, Simona Aliča, je slavil že nekaj let eden boljših, še ne dvajsetletni Timotej BEČAN. Zmaga se je sicer nakazovala že v začetnih kilometrih, vendar jo je dokončno potrdil šele v spustu iz Leskovice proti Kopačnici. Za njim sta v cilj kmalu pritekla še Jure Kosmač in Simon Strnad. Med dekleti je drugo zmago na KBK-ju dosegla Mihaela TUŠAR, doslej prisotna na vseh tekmah pod Blegošem, pred Uršo Trobec in Marto Švegelj.

Na nebu torej sonca ni bilo, ga pa je bilo toliko več v srcih vseh prisotnih, tudi pri poročnem paru pri koči na Blegošu, na vmesni točki letošnjega tekaškega praznika, kateremu ste bili tekači-pohodniki KBK-ja svojevrstni svatje. Nismo-niste pa mogli "ukrasti neveste", smo-ste imeli preveč dela sami s seboj.

KBK je poleg sodelovanja v Pokalu Primorskih Gorskih Tekov tudi prvi v vrsti PUŠELJCA gorskih tekov. Da bo pušeljc popoln, ste vabljeni še na Ratitovec, GM4O in Črno prst. In čez nekaj tednov bo trasa KBK-ja del ultra maratonske gorsko tekaške preizkušnje - ULTRA PUŠELJC TRAILA. Ker nas "prekle" z neba očitno ne ustavijo, se ob letu spet vidimo! Če pa ste tudi kaj kolesarja-ke, ste v septembru vabljeni na Blegoš še iz druge perspektive, iz Hotavelj, takrat z gorskimi kolesi, letos že 17-ič!

Hvala vsem za pomoč, udeležbo in vztrajnost, hvala in pohvala LIPAN-u za okusen ričet, Nežkine krušne dobrote se pa tako ali tako same hvalijo!

ŠDMH

PETARDA na KBK-ju 2014

Petarda zmag Simona Aliča, rekordna udeležba, deloma spremenjena proga zaradi posledic februarskega žleda in vse oblike možnega vremena.
To so glavni povzetki letošnjega KBK-ja, gorskega teka (in/ali hoje) na Blegoš in nazaj, s katerim v Športnem društvu Marmor Hotavlje že peto leto "napadamo" Blegoš tudi peš, ne samo s kolesi (to običajno počnemo v septembru - MTB Blegoš).

Februarska igra narave, ko je Slovenijo prizadel močan žled, ni prizanesel niti Blegošu oz. gozdovom pod njim. Ogromne količine podrtega drevja, posledično neprehodne poti za upravljalce gozda, kaj šele za pohodnike/tekače, so vzbujale skrb, kako letošnji KBK sploh izpeljati. Vendar ob podpori gozdarjev in lastnikov smo tudi ta problem, ob dejstvu, da smo morali tekmovalno traso vseeno nekoliko spremeniti, uspešno rešili. Morda pa je nova, letos spremenjena trasa za tekmovalce še boljša kot tista iz preteklih let.

Simonu Aliču (čas 1;14:01), poljanskemu domačinu, nespornemu kreatorju gorskih tekem zadnjih let v Sloveniji, je uspela petarda zmag na KBK-ju. Na vseh dosedanjih izvedbah je bil namreč prav on tisti, ki je vodil kolono tekačev proti Blegošu, na koncu pa v solo varianti prvi pritekel v cilj. Najbližje Aliču sta bila letos Rok Bratina in Lenart Oblak, tudi domačin, sicer biatlonski reprezentant.
Med dekleti je po nekaj letni odsotnosti spet slavila Valerija Mrak (čas 1;30:45), tudi prva zmagovalka in rekorderka Blegoša, pred Ano Čufer in Jano Bratina.

Poleg tistih najboljših, za KBK značilno nagrajenih s hlebom domačega kruha, potice ali ocvirkovice, je treba dati vzpodbudo tudi vsem ostalim tekačem, ki so se ob teh težkih razmerah podali proti Blegošu, poskrbeli, da zdravniška služba ni imela nobenega dela in soustvarili prijeten, domač ambient v Kopačnici.
Tisti, ki se jim na koncu ni mudilo domov, in so zaslužene nagrade rezali že kar na prizorišču v dobri družbi, so bili deležni tudi odprtega, jasnega neba, posijalo je namreč sonce, medtem ko jih je dopoldne ob štartu in med tekmo čakal tudi prijeten hlad dežja in nekaj sneženja na vrhu Blegoša. "Tri-vremenski taft" torej letos na KBK-ju.
Blegoš oz. KBK je bil letos že drugič tudi ena od postaj Pokala primorskih gorskih tekov in prvi cvet Pušeljca gorskih tekov, ki združuje organizatorje tekov iz Poljanske in Selške doline ter Baške grape.

Ob povabilu, da se vidimo spet naslednje leto, se še enkrat spomnimo vseh tistih, ki, tudi za vse nas, zadnje mesece čistijo poškodovane gozdove po Sloveniji. Zahvalimo se jim lahko tudi tako, da poskušamo uporabo slovenskega "zlata", kot lahko lesu, produktu narave, po kateri tako radi tečemo, upravičeno rečemo, vključiti v naše življenske procese in navade.

V organizaciji Športnega društva Marmor Hotavlje je bil v soboto 18.5.2013 izveden 4. KBK, gorski tek oz. hoja na Blegoš in nazaj.

Po prvih vtisih 149-ih sodelujočih je bil letošnji Blegoš v znamenju res težkih pogojev. Resda optimalne temperature, vendar pa po nekajdnevnem dežju mokra podlaga ter tudi megla in mraz na samem Blegošu. Sonce smo tokrat kar pogrešali, čeprav je na samem zaključku poskrbelo, da smo tudi iz doline, iz Kopačnice, videli vrh že bogato zelenega Blegoša.

Že število spletnih predprijav je nakazovalo, da bo letošnja udeležba močno presegla prve tri izvedbe KBK-ja. Očitno so bili temelji pravi, rezultati, vsaj z organizacijskega vidika, pa potem praviloma privedejo do nasmeška na obrazih organizatorja.

Letošnja rekordna udeležba je gotovo tudi posledica odločitve, da se KBK pridruži Pokalu primorskih gorskih tekov in pa dogovora organizatorjev poljanske in selške doline ter baške grape, da se gorski teki KBK, Ratitovec, GM40 in Črna prst v znamenju sodelovanja povežejo v t.i. Pušeljc gorskih tekov.

Brez Simona Aliča (ŠD Nanos) tudi tokratno poročilo pač ne bo šlo. Simon, praktično domačin, je zaenkrat, potrjeno, ostal serijski zmagovalec Blegoša, le da letos zaradi omenjenih težkih pogojev ni uspel popraviti sicer svojega najboljšega časa. Tokrat so se ure ustavile pri 1:09:40, kar pa je še vedno izjemen čas. Kot je dejal, je bil z mislimi tudi že pri tekmi na Osolnik naslednji dan. Kot zanimivost, sam vzpon do vrha Blegoša (cca 1.000m višje) je opravil v 45:08min.

Med dekleti je lansko zmago ponovila Špela Zupan (KGT Papež), je pa bila s časom 1:29:25 kar blizu svojim zasledovalkam, močna konkurenca torej.

Pa ni bila rekordna samo udeležba, pomenljiv je tudi podatek, do so vsi tekmovalci oz. tekmovalke prišli v cilj prej kot v treh urah. Za premaganih cca 14 km ter 1.000m vzpona in prav toliko spusta, v takem času, bi lahko rekli, da je KBK postal cilj, za katerega se ne odloči ravno zadnji dan, čeprav...

Poljanska dolina, tam se je KBK tudi dogajal, pa ni znana samo po izjemni naravi, po razgibanih terenih za rekreacijo in oddih, pač pa tudi po domačih kulinaričnih dobrotah. Le-te, če seveda ni šlo po drugačni poti, so najboljši dobili v "trajno" (najbrž z zelo kratkim rokom trajanja) last. Kot medalje so namreč najboljši izbirali med kruhom, ocvirkovco in potico. Prav zanimivo je bilo videti, kaj posamezen izdelek iz krušne peči pomeni določenemu človeku. Nekaterim višek domačnosti pomeni hlebec mehkega domačega kruha, drugim največ sladek okus orehove potice ali energije polna ocvirkovca.

Naslednje leto morda dodamo še kakšne drugačne medalje, take, ki "pašejo" h kruhu.

Ne boste vedeli, če si naslednje leto za sredino maja ne izberete KBK-ja za svoj športno-rekreativni cilj.

Še enkrat hvala vsem sodelujočim, ki ste nam pomagali soustvariti tekaški praznik pod Blegošem!

Alič BLEGOŠA ne spusti iz rok

Simon ALIČ ostaja zmagovalec Blegoša. Tudi v tretji izvedbi gorskega teka (gor-dol) KBK (Kopačnica-Blegoš-Kopačnica) je prvi pritekel v cilj in še tretjič zapored postavil rekordni čas. Ta je sedaj neverjetnih 1:07:27. K novemu najboljšemu času je precej pripomogla letos še močnejša konkurenca najboljših slovenskih gorskih tekačev. V manj kot minuti za Aličem sta namreč v cilj pritekla zasledovalca, drugi Peter Lamovec in tretji Gašper Bregar, vsi trije pa hitreje kot Alič lani.

Med dekleti je Špela ZUPAN (1:26:46) uspela za seboj pustiti lansko zmagovalko Mihaelo Tušar in tretjo Marinko Lapanja.

V tretji izvedbi je organizatorju, Športnemu društvu Marmor Hotavlje, že uspelo povabiti čez sto ljubiteljev teka oz. hoje. 105 se jih je namreč podalo na pot proti še dva dni nazaj belemu Blegošu.

Kot se za poljance spodobi, so bili vsi gostje-tekmovalci deležni domačih dobrot, najboljši pa tudi nekaj najboljšega, kar lahko pride iz prave domače krušne peči. Tudi letos smo med zmagovalci po kategorijah razdelili domač kruh, potico in ocvirkovco.

Na pomoč nam je spet priskočila narava, ki je omogočila tekmovalcem, pohodnikom in organizatorju odkriti čare še ne povsem ozelenelega Blegoša. Marsikdo, če se mu ne bi mudilo v dolino, v cilj, bi z veseljem užil nekaj več trenutkov v takem okolju.

“Dan za spomine” je gotovo garant, da se bodo udeleženci letos še vračali v Poljansko dolino, že naslednji teden lahko na Visoški tek, lahko s kolesom na novo-odprti kolesarski krog, najkasneje pa spet ob letu, ponovno iz Kopačnice na Blegoš in nazaj.

Resda prireditev (še) nima kakšne tradicije, je pa, vsaj po izrazih sodelujočih, lepo uspela in hkrati obveza, da naslednje leto KBK spet bo.

Prijavljenih 98 tekačev oz. pohodnikov (ter ves organizacijaski aparat in gledalci) je danes videlo Blegoš v še lepših/boljših razmerah kot lani. Vzkipajoča pomlad, z zeleno bogati gozdovi pod Blegošem, ravno prav sonca, to so garanti, da se zjutraj splača spraviti iz horizontale in se odpraviti pod poljanski očak.

Zmagovalec Simon Alič nas ni prav nič presenetil, od njega smo kar pričakovali hitre in dolge korake, že lani neverjeten čas je letos izboljšal za dodatni dve minuti. Tudi ostalim sodelujočim se je kar mudilo na vrh in v dolino. Mihaeli Tušar se je po odstopu lanske zmagovalke ponudila priložnost, da je lahko kot prva na stopničkah izbirala med potico, ocvirkovco in kruhom. Tudi te dobrote, kot vse ostalo, so rezultat dela ljudi pod Blegošem.

Dovolj nakladanja, rezultati so že na voljo na spletnih straneh organizatorja www.sdmh.si, kjer si boste v naslednjih dneh lahko ogledali tudi foto utrinke druženja pod Blegošem.

Hvala vsem, da pa boste lahko še kdaj oz. še bolj uživali na naših prireditvah, Vas prosimo za povratne informacije, kje ga "kiksamo", kaj bi se še dalo popraviti, pa seveda tudi kakšno pozitivno radi slišimo.

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com